Küsitlus "Lastevanemate vajaduste uuring"
Kiire elutempo ja kiirete muutustega maailmas on järjest keerulisem tagada iseenda ja oma lähedaste heaolu. Informatsiooni küllus loob veelgi segadust ning tasakaalukaks jäämine nõuab tahtejõudu. Käesolev lastevanemate vajaduste uuring on seotud tervisekäitumisega.

Jõgeva maakonna tervisenõukogu viis läbi pilootprojekti eelmisel aastal Jõgeva vallas. Projekti käigus toetati 2. - 4.kl lapsevanemaid, kes soovisid oma laste ja pereliikmete toitumisteadlikkust ja -oskusi arendada. Käesoleval aastal on plaanis projekt ellu viia ka Põltsamaa vallas.

Antud küsimustikule vastanutel on võimalus osaleda lastevanematele ja lastele suunatud programmis, mille eesmärk on jagada näpunäiteid, kuidas koos perega toit ja liikumine tasakaalu saada ja kuidas muutustega toime tulla ning tõsta motivatsiooni tervislikul rajal jätkamiseks. Programmi raames on plaanis korraldada 7 grupikohtumist oktoobrist kuni novembrini neljapäeva õhtuti (ehk viiel järjestikusel nädalal üks kord nädalas ja kaks kohtumist novembri teisel poolel). Kohtumistele on kaasatud erinevad eksperdid (sh toitumisnõustaja), kes jagavad oma teadmisi ning annavad nõu teadlikumate valikute tegemiseks. Planeeritud on toitumisnõustaja töötoad, toiduvalmistamise töötuba ja liikumistegevus, osalema on oodatud lapsevanem(ad) koos lapsega.
Programmi elluviimist toetavad Sihtasutus Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (Jõgeva maakonna tervisenõukogu) ja Põltsamaa Vallavalitsus. Programmis osalemine on tasuta.

Palun vastake mõnele küsimusele, et saaksime teada, millised vajadused on vanematel seoses laste tervisega (sh kehakaaluga). Avatud tekstiga küsimuste vastused ja kommentaarid aitavad meil paremini mõista vajadusi ning leida lahendusi.

Ootame Teie vastuseid ja arvamusi 30. septembrini 2020.

Suur aitäh Teile!

Annika Kallasmaa
Põltsamaa Vallavalitsuse noorsootööspetsialist
Tel. 53943940

Maiu Veltbach
SA JAEK arenduse, tervisedenduse ja siseturvalisuse spetsialist